У Facebook через мессендженджер вірус поширюється зі смайликами

5














У понеділок в соціальній мережі Facebook через додаток «мессенджер» почав дуже швидко поширюватися вірус, який виглядає як вітання з ім’ям одержувача, смайлик і посилання. Втім, сплутати його з звичайним повідомленням складно, так як ім’я пишеться англійською мовою, а таке звернення не дуже типово для україномовних або російськомовних користувачів.

Клік по посиланню активує вірус у вашому комп’ютері, так що, якщо ви отримали таке повідомлення, відпишіть відправнику, що він розсилає спам. Листування краще стерти, щоб у майбутньому випадково не натиснути на посилання.

При цьому, якщо ви виявили, що розсилаєте спам, постарайтеся як можна швидше попросити ваших друзів не відкривати посилання, написавши їм в «лічку» або на «стіні».

Ось що радить робити сам Facebook у разі зараження вірусом, ознаками якого в соцмережі є:

— коли акаунт публікує спам або відправляє небажані повідомлення;
— коли в історії акаунта з’являються дивні або підозрілі місця входу;
— коли у вашому журналі дій з’являються повідомлення або публікації, яких ви не пам’ятаєте.

Ознаки вірусу на комп’ютері або мобільному пристрої.
— стали повільніше працювати додатка або на виконання дій стало йти більше часу, ніж зазвичай;
— з’явилися нові додатки, які не встановлювали;
— чи помічаєте дивні спливаючі вікна або іншу рекламу ще до того, як ви відкрили браузер;

— змінилася пошукова система або головна сторінка без вашого відома.

Що робити в такому випадку? Просканувати комп’ютер і видалити шкідливі програми. Facebook називає таких партнерів виробників антивірусів — Kaspersky, ESET, F, F-Secure.

Далі — потрібно очистити веб-браузер, видалити підозрілі розширення браузера або скасувати останні зміни в налаштуваннях веб-браузера. Якщо використовуєте Chrome, ви також можете завантажити інструмент очищення Chrome, який допомагає виявити і видалити шкідливі програми.

Оновіть веб-браузер. Використання самої нової версії веб-браузера гарантує, що у вас будуть останні оновлення для системи безпеки.

Аккаунт, заражений шкідливим ПЗ, часто використовують для того, щоб підписатися на людей і ставити «Подобається» Сторінок без вашого дозволу. Ви можете перевірити свій журнал дій і видалити всі публікації, які ви не вважали за потрібне розміщувати, і всі Сторінки, які ви не хотіли ставити «Подобається».

Источник

Натисніть на стрілку що б перейти до наступної сторінки

Оставить комментарий